Descriere
Vezică biliară, ceai la pungă 50g D75
Ingrediente:
Sunătoare (Hyperici herba) 20%, flori de gălbenele (Calendulae flos) 15%, coada şoricelului (Millefolii herba) 15%, păpădie (Taraxaci herba) 15%, mentă (Menthae herba)10%, fumariţă (Fumariae herba) 5%, flori de siminoc (Helichrysi flos) 5%, frunze de anghinare (Cynarae folium) 5%, rostopască (Chelidonii herba) 5%, turiţă mare (Agrimoniae herba) 5%
Beneficii:
- sunătoarea susţine producerea normală de bilă şi creşte fluxul biliar;
- turiţa mare are proprietăți de stimulare a activității hepatice;
- siminocul susţine sănătatea ficatului şi a vezicii biliare;
- gălbenelele, anghinarea, rostopasca şi fumariţa susţin sănătatea ficatului;
- menta ajută în caz de flatulenţă şi spasme abdominale;
Mod de administrare:
Se beau 3 căni cu ceai pe zi, după masă. Durata unei cure este de 2-3 luni.
Cura se poate repeta după o pauză de o lună, sau la nevoie. Preparare: Peste 1-2 linguriţe amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu este indicat copiilor sub 6 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcina si alaptare: Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Dacă fierea este leneşă dieta urmăreşte un regim de cruţare biliară prin evitarea grăsimilor care necesită pentru digestie prezenţa acizilor biliari. Feriţi-vă de prăjeli, viscere, carne şi peşte gras, mezeluri, conserve, unt, smântână, brânzeturi grase, oleaginoase (nuci, alune, arahide), ouă, maioneză, produse de patiserie.
Asociaţi în zilnic în dietă alimente cu efect drenor biliar (ulei de măsline presat la rece, salată verde, andive, anghinare, frunze de păpădie, măsline). Puteţi consuma lactate slabe, legume cu celuloză fină (roşii, ardei, vinete, morcovi, fasole verde, dovlecei, salată verde – crude sau gătite), fructe bine coapte, pâine de secară şi de grâu integral, deserturi cu fructe şi brânză de vaci.
Dacă fierea este hiperactivă sau există depuneri minerale la nivelul vezicii biliare, dieta urmăreşte evitarea alimentelor colecistochinetice (care stimulează contracţia vezicii biliare şi eliminarea de bilă): carnea grasă, viscerele, lactatele grase, rântaşurile, legumele cu celuloza dură, leguminoasele uscate, fructe oleaginoase, ouăle (sunt permise 1 – 2 pe săptămână), ciocolata, cacao, condimentele iuţi, iritante, alcoolul.
Consumaţi legume cu celuloză fină (roşii, ardei, vinete, morcovi, fasole verde, dovlecei, salată verde) – crude sau preparate, fructe bine coapte (de preferat sub formă de suc), carne slabă, peşte slab, uleiuri vegetale presate la rece, condimente uşoare aromate (pătrunjel, mărar, leuştean, tarhon), supe de legume, paste făinoase, pâine veche de o zi.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 50 g
Condiții de păstrare: la loc uscat și la temperatura mediului ambient