Descriere
NA056 Unt de arahide prajite cu cocos 340 g
- 100% natural
- Sursa de fibre si proteine
- Fara sare si zahar adaugate
Ingrediente: arahide prajite 80%, fulgi de nuca de cocos 12%, miere
Declaratie nutritionala |
Pentru 100 g |
Valoare energetica |
2710 kj/648 kcal |
Grasimi |
53,33 g |
din care acizi grasi saturati |
13,42 g |
din care acizi grasi monosaturati |
27,67 g |
Glucide |
18,59 g |
din care zaharuri |
9,7 g |
Fibre |
7,10 g |
Proteine |
23,29 g |
Sare |
0,07 g |
Produsul poate contine urme de soia.
Produsul contine zaharuri naturale.
Tara de origine: India
Mod de consum: Inainte de cosnsum amestecati bine continutul. Uleiul de arahide de la suprafata produsului este (un fenomen) natural.
Masa neta: 340 g
Beneficii consum unt de arahide
Sursa bogata de proteine – avand in vedere ca 100 g de unt de arahide contin peste 25 de grame de
proteine, untul de arahide este considerat o importanta sursa proteica. Proteinele consumate se
transforma in aminoacizi si sunt folosite pentru repararea celulara, dar si pentru regenerarea celulelor.
Scade colesterolul – grasimile sanatoase din untul de arahide concureaza cu cele din uleiul de masline.
Acest unt contine atat grasimi polisaturate, cat si grasimi monosaturate. Fiind grasimi nesaturate, acestea
nu fac rau inimii, ba chiar scad colesterolul “rau”.
Reduce riscul de diabet de tip 2 – untul de arahide contine grasimi nesaturate, care au efecte benefice
asupra rezistentei la insulina. Studiile au dovedit ca persoanele care consuma in mod regulat unt de
arahide au sanse mai mici sa dezvolte diabet de tip 2.
Sursa generoasa de vitamine – untul de arahide contine o multime de vitamine cu efecte benefice asupra
sanatatii. Vitamina A are efecte benefice asupra vederii, in timp ce vitamina C intareste sistemul imunitar.
Pe de alta parte, continutul de vitamina E din untul de arahide previne depunerea grasimilor pe artere.
Proprietati antioxidante – acidul folic, niacina, riboflavina, resveratrolul si alti antioxidanti care se regasesc
in untul de arahide au un rol important in prevenirea bolilor grave precum cancerul, Alzheimer-ul, bolile
cardiace sau afectiunile virale.
Reduce riscul aparitiei calculilor biliari – calculii biliari apar in special din cauza obezitatii, a unor
medicamente administrate pentru scaderea colesterolului ori a anticonceptionalelor. Un studiu realizat
recent a dovedit ca femeile care consuma unt de arahide in mod regulat au sanse mai mici sa faca calculi
biliari, in comparatie cu femeile care nu consuma unt de arahide.