Descriere
NA103 Sirop de Artar Canadian ECO 250ml
Ingrediente: sirop de artar*
* CR-consumul de referinta al unui adult obisnuit (8400KJ/2400kcal)
Siropul de arţar face parte din identitatea Canadei, unde arborii de arţar stau la loc de cinste. Mai mult, frunza de arţar este un simbol al Canadei, fiind prezentă pe monede şi pe steagul acestei ţări. Acest sirop a fost descoperit, spune legenda, mai mult din întâmplare – se pare că o femeie din tribul indian Iroquis a folosit la gătit lichidul scurs din trunchiul unui arţar. Ea a crezut că acest lichid este apă, dar a constatat că mâncarea pe care a gătit-o cu acesta era dulce.
Siropul de arţar se obţine prin fierberea sevei arborelui de arţar. În funcţie de tipul de arţar şi de perioada de extragere a sevei, dar şi de timpul de fierbere, siropul obţinut are o culoare, un gust şi proprietăţi diferite. De exemplu, siropul mai închis la culoare este extras spre finalul sezonului şi are un gust mai pronunţat, în timp ce siropul mai deschis la culoare este mai lichid şi are o aromă mai subtilă, fiind preferat ca topping pentru clătite sau pentru îndulcirea ceaiurilor.
Siropul de arţar este clasificat în mai multe grade: A, B, C şi D. Siropul de grad D este cel mai închis la culoare şi singurul 100% original, de unde şi diferenta de preţ faţă de alte siropuri din comerţ.
Chiar dacă este dulce, siropul de arţar este considerat o variantă mult mai sănătoasă de îndulcire decât zaharul alb, rafinat. Conţinutul său de minerale şi alte substanţe benefice îl situează aproape la egalitate cu mierea, în ceea ce priveşte proprietăţile nutritive. Totuşi siropul de arţar este bogat în zahăr, aşa că trebuie consumat cu moderaţie, mai ales de anumite categorii de persoane.
Siropul de arţar – proprietăţi nutritive şi beneficii
- Seva de arţar conţine o substanţă cu puternic efect antioxidant – quebecol. Împreună cu mineralele, acest compus antioxidant asigură sistemului imunitar forţa de a lupta cu virusurile şi radicalii liberi din atmosferă.
- Manganul, zincul, calciul, cuprul şi fierul din siropul de arţar sprijină buna funcţionare a imunităţii, reduc riscul de formare a depozitelor de colesterol pe vase şi previn astfel bolile cardiovasculare.
- Siropul de arţar este un îndulcitor mult mai sănătos decât zahărul sau indulcitori artificiali, care pot duce la indigestie, crampe, constipaţie, diaree, risc mai mare de candidoza, creştere în greutate, oboseală, anxietate, pierderi temporare de memorie
Alergeni in ingrediente : fara . Produs intr-o fabrica unde se mai utilizeaza : fara
Informatiile scrise cu majuscule sunt destinate persoanelor cu intoleranta sau alergice.
* Ingredient provenit din agricultura ecologica
A se pastra la loc uscat si racoros ferit de razele solare.
A se consuma inainte de : 02.2024
Cantitate neta : 250 ml
Comercializare certificata ecologic de SRAC CERT SRL, RO-ECO-026