Descriere
Quinoa alba 200g All for nature
Ingrediente: quinoa boabe
Quinoa face parte din familia cerealelor si, datorita proprietatilor si beneficiilor sale, este considerata un superaliment.
Calitati nutritive quinoa
1. Quinoa contine mai multe proteine decat orzul, ovazul, orezul si porumbul. In plus, este o optiune buna pentru persoanele care au intoleranta la gluten.
2. Quinoa are un continut valoros de fibre alimentare, importante pentru o digestie buna, reducerea colesterolului si a riscului de infectie gastrointestinala. Fibrele solubile sunt si prebiotice.
3. Quinoa contine grasimi bune in seminte, cu un raport optim intre Omega-6 si Omega-3. Acizii grasi din quinoa sustin imunitatea, dar si sanatatea creierului si a sistemului cardiovascular.
4. Quinoa este bogata in vitaminele A, B, C si E, importante in functionarea metabolismului.
5. Quinoa contine minerale precum calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, intr-o proportie mult mai mare decat alte cereale.
6. Quinoa are un continut de saponine, substante naturale ideale pentru agricultura organica, pentru ca impiedica proliferarea microbilor.
7. Quinoa abunda in fitosteroli, substante care contribuie la dezvoltarea musculara si combat stresul.
8. Quinoa contine fenoli,antioxidanti care pot scadea riscul de cancer, diabet si obezitate.
9. Quinoa contine betanina, substanta benefica pentru sanatate, folosita si pe post de colorant natural.
10. Quinoa este bogata in betaina (cunoscuta si sub denumirea de trimetilglicina), un aminoacid care este implicat in preventia diabetului, obezitatii si bolilor cardiovasculare.
Beneficii consum quinoa
Ajuta la scaderea in greutate – intrucat contine cantitati mari de fibre insolubile si de proteine, quinoa induce senzatia de satietate, pe care o si mentine pentru o perioada indelungata, fiind extrem de benefica in timpul curelor de slabire. Consumul de quinoa este asociat cu scaderea in greutate, precum si cu echilibrarea nivelului de colesterol din sange.
Mentine inima sanatoasa – consumul de quinoa este recomandat si pentru o inima sanatoasa, intrucat quinoa are proprietati antiinflamatoare. Mai mult decat atat, quinoa contine 4 grame de grasimi/ cana, dar nu contine deloc grasimi trans. Intrucat contine acid alfa-linoleic, quinoa reduce riscul de deces provocat de infarct.
Previne cancerul – intrucat quinoa este o sursa bogata in antioxidanti, consumul acesteia reduce riscul de aparitie a cancerului.
Contine o cantitate dubla de fibre, fata de alte cereale – fibrele previn si trateaza constipatia, reduc colesterolul si tensiunea arteriala. Quinoa contine cantitati mari de fibre, ceea ce inseamna ca ajuta in ameliorarea problemelor digestive, dar si la tratarea hemoroizilor, care sunt accentuati de constipatie.
Bogata in fier – quinoa este bogata in continutul de fier, asa ca poate fi folosita pentru tratarea anemiei. Fierul are un rol important si in reglarea temperaturii corpului, dar si in buna functionare a metabolismului.
Reduce riscul de diabet – datorita continutului mare de mangan, quinoa mentine echilibrat nivelul de zahar din sange, reducand riscul de diabet.
Seminte quinoa preparare
Quinoa are un invelis pe baza de saponine, substanta care ii ofera un gust amar, care poate fi eliminat prin clatirea acesteia inainte de consum.
Quinoa poate fi folosita ca inlocuitor pentru orez in retete. Prepararea semintelor de quinoa poate dura 15-20 de minute. Este suficient sa torni doua cani cu apa intr-o oala, sa dai drumul la aragaz, sa pui 170 grame de seminte de quinoa nefierte, plus un pic de sare. Fierbi totul 15-20 de minute si apoi te poti bucura de acest superaliment bogat in fibre, minerale, antioxidanti si toti cei noua aminoacizi esentiali.
Quinoa poate fi folosita atat in preparate calde, la cuptor, cat si in salate reci, in burgeri, pe post de mic dejun, alaturi de fructe, sau chiar in deserturi.
Vitamine si minerale care se gasesc in semintele de quinoa
Quinoa este o sursa buna de antioxidanti si de minerale. Iata care sunt principalele vitamine si minerale pe care le gasim in seminte de quinoa:
Mangan - este esential pentru metabolism, pentru crestere si dezvoltare.
Fosfor - este esential pentru sanatatea oaselor si pentru mentinerea functionarii diferitelor tipuri de tesuturi.
Cupru - este important pentru sanatatea inimii.
Acid folic - este esential pentru functionarea celulelor si dezvoltarea tesuturilor; este deosebit de important pentru femeile insarcinate.
Fierul - indeplineste multe roluri importante, cum ar fi transportul oxigenului in globulele rosii.
Magneziul - este important pentru indeplinirea multor procese din corp.
Zincul - participa la multe reactii chimice care au loc in organism.
Tara de origine: Peru
A se pastra la loc uscat si racoros.