Descriere
Ceaiul din frunze de Nuc ajută la inhibarea dezvoltării microbiotei patogene intestinale, fiind un antispastic și astringent eficient.
Ceai Nuc vrac
Ceai Nuc vrac – Supliment alimentar cu rol reglator asupra glicemiei, tensiunii și tranzitului intestinal
Caracteristici generale Ceai Nuc vrac:
Ceaiul din frunze de Nuc este un produs cu multiple beneficii pentru sănătate, contribuind la normalizarea glicemiei, a tensiunii arteriale, dar și a tranzitului intestinal accelerat. Suplimentarea dietei cu produse alimentare sanogene este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).
Ingrediente Ceai Nuc vrac:
Frunze de Nuc (Juglans regia).
Detalii Ceai Nuc vrac:
Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.
Ceaiul din frunze de Nuc ajută la inhibarea dezvoltării microbiotei patogene intestinale, fiind un antispastic și astringent eficient. În plus, compușii activi (de ex.: tanini, saponine, flavonoizi, clorofilă, acid galic, acid elagic, acid cafeic, acid cumaric, iuglonă/ juglonă, α și β-hidroiuglonă/hidrojuglonă, inozitol, tirozină, vitamina C și săruri minerale) din frunzele acestei specii contribuie și la: scăderea glicemiei și a tensiunii arteriale, combaterea stresului oxidativ și limitarea proceselor inflamatorii din organism, stimularea digestiei, susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului, reducerea producției de lapte la femeile care alăptează, redarea tonusului general și reducerea transpirației și a mirosului neplăcut al acesteia. Astfel, printre virtuțile ceaiului de Nuc se numără acțiunea: astringentă, antidiareică, hipoglicemiantă, ușor hipotensivă, antispasmodică, tonică, digestivă, stomahică, antigalactogogă, antireumatică, antiseptică, antisudorifică, hemostatică, antifungică, antivirală, depurativă (în special în intoxicațiile cu mercur) și diuretică. Folosit extern, Ceaiul de Nuc are o acțiune: astringentă, hemostatică, antiseptică, antiseboreică, cheratolitică, cicatrizantă, antipruriginoasă și colorantă asupra pielii și părului (datorită iuglonei).
Mod de utilizare Ceai Nuc vrac:
Intern: sub formă de infuzie din 1-2 lingurițe de frunze la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperit la infuzat câteva minute, apoi se filtrează. Se beau 2 căni de ceai pe zi în cure de maximum 3 luni, apoi se face pauză 1 lună și cura se poate relua.
Extern: decoct din 3 linguri de frunze la 250 ml de apă, pentru menținerea sănătății cavității bucale, a pielii, ochilor și a zonelor anale și genitale. Cu acest decoct se fac clătiri ale gurii/gargară de 3-4 ori pe zi, inhalații, comprese, spălături locale ș.a.m.d. Pentru tenurile seboreice sau cu probleme (negi, coșuri, pori dilatați, ten devitalizat, depigmentare/vitiligo), decoctul poate fi folosit și pe post de tonifiant. Similar, acesta se poate folosi la clătirea scalpului cu mătreață, având un efect antimicotic și antipruriginos (calmează senzația de mâncărime).
Formă de prezentare:
Cutie de carton cu frunze uscate
Greutate netă:
℮ 30 g
Contraindicații:
Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Precauții:
- Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru ulcer duodenal, gastric, colite, hipertiroidie) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
- Folosirea pericarpului de la fructe nu este recomandată fără îndrumarea strictă a unui specialist întrucât, față de frunze, acesta conține cantități mult mai mari de naftochinone (iuglonă/juglonă, α și β-hidroiuglonă/hidrojuglonă) care pot provoca acțiuni mutagenice;
- A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
- A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
- Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață
sănătos.
5.15
Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.