Descriere
Ceai Maces vrac
Ceai Maces vrac – Supliment alimentar cu rol vitaminizant și de întărire a imunității
Caracteristici generale Ceai Maces vrac:
Ceaiul din fructe de Măceș este un aliat puternic în stimularea imunității și menținerea sănătății sistemelor digestiv și respirator. Acesta este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota intestinală, cu efecte asupra tranzitului intestinal și a răspunsului imun.
Ingrediente Ceai Maces vrac:
Fructe de Măceș (Rosa canina).
Detalii Ceai Maces vrac:
Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.
Mod de utilizare Ceai Maces vrac:
Intern: infuzie din 1-2 pliculețe la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperit la infuzat câteva minute, apoi seaează. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Pentru eliminarea uraților și a acidului uric, dar și pentru obținerea unui efect antilitiazic. Cura trebuie urmată de mai multe ori pe an, cu pauze de câte 2 săptămâni la fiecare 3 luni.
Extern: decoct din 1 lingură de fructe, pentru menținerea sănătății cavității bucale și a zonei anale. Se fierbe cinci minute într-o jumătate de cană de apă, la foc mediu, după care se filtrează. Cu acest decoct se fac clătiri ale gurii de 3-4 ori pe zi. În plus, se recomandă mestecări îndelungate ale pulberii obținute din fructele uscate.
Pentru înțepăturile de insecte (viespe, albină, tăun, țânțar), se aplică o cataplasmă din pastă de fructe de Măceș (se poate combina și cu cea de fructe de Coacăz-negru sau Afin). Senzația de durere sau mâncărime, precum și tumefierea se vor ameliora.
Formă de prezentare:
Cutie de carton cu 50 g plantă.
Greutate netă:
℮ 50 g
Contraindicații:
Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Precauții:
- Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru glicemie scăzută) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
- A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
- A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
- Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Condiții de păstrare:
Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.