Descriere
Ceai Iarba de Fier vrac – supliment alimentar cu rol tonic general si afrodiziac.
Caracteristici generale Ceai Iarba de Fier:
Ceaiul Iarbă de fier este atent formulat pentru a fi adjuvant în: stimularea potenței și a apetitului sexual, sporirea fertilității, ușurarea digestiei și protejarea mucoasei gastrointestinale, tonifierea organismului, eliminarea surplusului de apă și acid uric din organism, calmarea tusei și favorizarea expectorării, combaterea stresului oxidativ și sporirea puterii de cogniție la persoanele în vârstă; si pentru a avea o acțiune: afrodiziacă, antiinflamatoare, antioxidantă, antimicrobiană, anti-îmbătrânire, tonică asupra sistemelor nervos și cardiovascular, digestivă, analgezică, carminativă, gastroprotectoare, citotoxică pentru celulele cancerigene, antireumatică, analgezică și diuretică.
Ingrediente Ceai Iarba de Fier:
Parti aeriene de Iarba de fier (Sideritis scardica Griseb)
Ceaiul de Iarbă-de-fier are o capacitate de înviorare intelectuală și fizică (fără a provoca insomnii), de îmbunătățire a dorinței și capacității sexuale, de tonifiere a sistemelor cardiovascular și reproducător, de îmbunătățire a digestiei și de protecție împotriva ulcerului, de întărire a activității rinichilor și de mărire a diurezei, de descompunere a pietrelor uratice, de reducere a inflamațiilor, de mărire a longevității și ca descoperire recentă, potrivit cercetărilor făcute în Elveția, capacitatea sa antioxidantă poate ajuta la prevenția cancerului. Ceaiul Iarbă-de-fier, administrat sub formă de infuzie sau decoct, mărește dispoziția și capacitatea sexuală. O mare influență asupra celor amintite o exercită „hormonii vegetali” pe care planta îi conține. Acțiunea acestora este asemănătoare celei exercitate de proprii hormoni steroizi. O bună parte din compușii activi ai plantei este reprezentată de taninuri și alți compuși fenolici. Aceștia îi conferă ceaiului un gust mai astringent, dar au și proprietăți benefice. De obicei, în ceaiul ajuns la o fază mai înaintată a maturității, concentrația de taninuri crește. Acești compuși au acțiune antiinflamatoare și astringentă asupra mucozității stomacului și intestinelor, fiind benefici în cazul ulcerelor. Se combină ușor cu proteinele de origine animală și formează „complexe” tanino-proteice care acționează ca o protecție împotriva sărurilor metalelor grele.
Mod de utilizare:
Intern: (Adulți) Infuzie: 1 plic/linguriță cu vârf de plantă măcinată, peste care se toarnă apă fiartă. Se lasă la infuzat 5 minute. Decoct: 3 linguri de plantă la 1 litru de apă. Planta se fierbe 2-3 minute în apă clocotită, după care se lasă acoperită la infuzat timp de 15 minute. Se beau 3 căni de cei pe zi. Ziua următoare, peste restul de ceai rămas, se poate adăuga 1 lingură de plantă și se poate fierbe din nou.
Cele două moduri de pregătire ale ceaiului asigură obținerea unei băuturi de culoare auriu-galbene, puternic aromate, ușor acrișoare și cu note amărui. Pentru gust, se poate îndulci cu miere sau extract natural de Stevia
Precauții:
- Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
- A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
- A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
- Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos