Descriere
NA 128 Caju eco 100g
Ingrediente: CAJU* 100% de la ferme ecologice
* CR-consumul de referinta al unui adult obisnuit (8400KJ/2400kcal)
Beneficiile nucilor caju
Datorita continutului bogat de vitamine, minerale si grasimi sanatoase, consumul de caju are numeroase beneficii pentru sanitate. Iata care sunt efectele lor dovedite stiintific:
Previn afectiunile cardiace si ale sistemului circulator
Grasimile dietetice din componenta nucilor caju ajuta organismul sa absoarba vitaminele solubile si sa produca acizi grasi, care previn formarea cheagurilor de sange. De altfel, efectul de coagulare se datoreaza si continutului bogat de vitamina K.
Fortifica musculatura
Datorita continutului ridicat de magneziu, caju este indicat si pentru mentinerea sanatatii tesuturilor musculare. Pe langa aceasta, asigura o dezvoltare armonioasa a oaselor si contribuie la mentinerea sanatatii tesuturilor moi si a organelor.
Protejeaza vederea si combat actiunea radicalilor liberi
Continutul de progesteron (luteina si zeaxantina) din nucile caju asigura protectie oculara, impiedicand degenerarea muschilor ochiului si aparitia cataractei. aceste substante antioxidante ajuta, atunci cand sunt consumate in mod regulat si pe termen lung, la protejarea vederii si mentinerea sanatatii ochilor.
Mentin senzatia de satietate si impiedica instalarea anemiei
Asa cum am mentionat deja, caju contine grasimi sanatoase, monosaturate si polinesaturate. acestea ajuta la reglarea colesterolului, dar si la mentinerea senzatiei de satietate, ajutand astfel la reglarea greutatii corporale, fara a impiedica insa absorbtia de minerale.
Protejeaza sanatatea sistemului nervos
Laptele de caju
Pentru a prepara acasa lapte de caju, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 cana de nuci caju crude
- 4 cani de apa minerala necarbogazoasa
- 1 lingura de miere sau de sirop de artar
- 1 pastaie de vanilie
- 1 praf de sare
Inmoaie nucile caju in apa timp de cel putin patru ore, la o temperatura scazuta sau chiar in frigider. Clateste-le si scurge-le apoi printr-o strecuratoare si paseaza-le la blender, alaturi de o jumatate din cantitatea de apa si de vanilie. adauga apoi restul de apa si mierea sau siropul de artar, omogenizeaza compozitia si apoi strecoar-o printr-o sita fina sau prin tifon. Consuma laptele de caju proaspat sau depoziteaza-l in frigider, intr-un recipient cu capac.
Untul de caju
Pentru acest preparat, pe care il poti consuma ca pe untul de arahide, intins pe paine sau diferiti biscuiti, dar pe care il poti folosi si pentru prajituri, ai nevoie de doar doua ingrediente:
- 360 g caju crud
- 280 g lapte de cocos
Dupa ce ai facut cumparaturile, lucrurile devin simple: trebuie doar sa pui cele doua ingrediente in blender si sa le pasezi pana ajungi la o consistenta fina si omogena. La final, poti adauga bucatele mici de caju, pentru o surpriza crocanta a acestui preparat.
Alergeni in ingrediente : CAJU
Produs intr-o fabrica unde se mai utilizeaza : GLUTEN, NUCI(BRAZILIENE, ALUNE, MIGDALE), ALUNE, SOIA, SUSAN SI TELINA
Informatiile scrise cu majuscule sunt destinate persoanelor cu intoleranta sau alergice.
* Ingredient provenit din agricultura ecologica
A se pastra la loc uscat si racoros . Temperatura de pastrare: minim 15 grade – maxim 25 grade Celsius
A se consuma inainte de : vezi pe ambalaj
Cantitate neta : 100g
Tara de origine: Vietnam
Comercializare certificata ecologic de SRAC CERT SRL, RO-ECO-026