Descriere
Acid folic 400mcg 30 tb Adams Vision
Ingrediente: sorbitrol (antiaglomerant), maltodextrina (agent de incarcare), stearat de magneziu si dioxid de siliciu (antiaglomeranti), acid folic.
Acidul folic - ce este, rolul lui, beneficii
Acidul folic sau folatul este un nutrient esențial care face parte din complexul de opt vitamine hidrosolubile B. E important de menționat faptul că acidul folic reprezintă o formă sintetică a vitaminei B9 și nu se regăsește în mod natural în alimente, ci sub formă de supliment alimentar. Folatul este forma naturală a vitaminei B9. Totodată, după ce a ajuns în organism, acidul folic este transformat în vitamina B9 pentru a putea fi asimilat.
Acidul folic este necesar pentru buna funcționare a organismului, fiind implicat în producția de material genetic (ADN) și în alte funcții ale organismului. Acesta contribuie la producerea de energie, la metabolizarea carbohidraților, reglează funcționarea sistemului nervos și transformările proteinelor și lipidelor în organism.
Principalele beneficii
Având în vedere că acidul folic este transformat în vitamina B odată ce ajunge în organism, putem vorbi în continuare de beneficiile acesteia pentru organism. Astfel, printre principalele beneficii se numără:
- Previne malformațiile congenitale - nivelul scăzut de folați în primele stadii ale sarcinii au fost asociate cu un risc crescut de apariție a malformațiilor la nivelul creierului, coloanei vertebrale sau măduvei osoase. Din acest motiv este important ca femeile însărcinate să consume suplimente alimentare cu acid folic atât înainte, cât și în timpul sarcinii.
- Susține sistemul nervos - un nivel optim de acid folic este benefic pentru prevenirea tulburărilor de dezvoltare neurologică sau emoțională. Totodată, acesta poate preveni apariția demenței și poate ajuta la scăderea declinului cognitiv.
- Reduce nivelul de homocisteină - homocisteina este o moleculă care se află în strânsă legătură cu apariția problemelor cardiovasculare, aterosclerozei sau trombozelor venoase, dar și cu apariția stărilor depresive. Astfel, acidul folic ajută la reducerea nivelului de homocisteină și previne apariția acestor probleme de sănătate.
- Previne apariția depresiei - nivelul scăzut de acid folic este asociat cu depresia. Suplimentele pe bază de acid folic stimulează astfel receptorii de serotonină de la nivelul creierului și pot fi recomandate împreună cu tratamentul împotriva depresiei.
- Susține sistemul imunitar - deficitul de acid folic poate duce la slăbirea sistemului imunitar și la apariția anemiei megaloblastice. Administrarea unei doze optime de acid folic crește rezistența organismului împotriva infecțiilor.
Importanța acidului folic în sarcină
Așa cum am menționat anterior, în perioada sarcinii și alăptării crește nevoia organismul de a asimila acid folic și vitamina B9. Tocmai de aceea e important ca femeile însărcinate sau care se pregătesc să aibă un copil să înceapă sa ia suplimente pe bază de acid folic deoarece acesta ajută la dezvoltarea corectă a fătului și previne apariția malformațiilor la nivelul creierului sau măduvei spinării.
Totodată, acidul folic, administrat înainte sau în timpul sarcinii, protejează fătul împotriva următoarelor afecțiuni:
- Cheiloschizis (buza de iepure);
- Palatoschizis (despicătura vălului palatin);
- Malformații ale inimii;
- Defecte de tub neural.
Indrumare:
Ca supliment alimentar, luati zilnic 1 tableta, dupa o masa principala. A se consuma de preferinta, pana la data marcata pe ambalaj.
Atentionare: Produs intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina din cereale, mustar, soia, nuci, alune, seminte de susan.
Precauţii: Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. Consultaţi medicul înainte de a folosi acest produs în cazul în care sunteţi însărcinată sau dacă alăptaţi.
Depozitare: a se pastra la temperatura camerei, ferit de lumina si umiditate, in amabalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Tara de origine: Marea Britanie